IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Преглед на печата за 1 април

07:59 | 01.04.08 г.
Автор - снимка
Създател
Преглед на печата за 1 април

Кражбата на дружества се превръща в бизнес

в. Дневник

Кражбата на дружества чрез регистрация на ново и нелегитимно ръководство с фалшифицирани документи се превръща в практика. За втори път през последните четири месеца чуждестранни собственици на компании в България сигнализират за подмяна на управителите и след това за опити източване на фирма, научи "Дневник". След "Анамар дивелъпмънт" сега обект на ужилването е "С.Н.П България", собственост на гръцкия строителен предприемач Стефанос Папазоглу.

Столичното парно ще се приватизира догодина

в. Сега

"Топлофикация София" вероятно ще се приватизира чак в средата на 2009 г. Това предвижда план-графикът на Столична община за раздържавяване на дружеството, представен вчера от секретаря на общината Росен Желязков пред комисията по инженерна инфраструктура в общинския съвет. Поделението на Световната банка IFC е предложило да бъде консултант на приватизацията. Общината чака съгласието на държавата, с която е съсобственик в дружеството. През април-май консултантът трябва да започне работа по анализ за финансовото състояние на дружеството и да очертае алтернативите за начина на приватизация.

Очакват бум на производството на екоенергия 

в. Новинар

Очаква се токът, който се произвежда от слънчева енергия у нас, да се увеличи значително през следващите 2-3 години, съобщи председателят на Асоциацията на производителите на екологична енергия Велизар Киряков. Европейската комисия изисква до 2020 година 16 на сто от електроенергията в страната да е произведена от слънчеви и вятърни централи. В момента едва 9 на сто от тока у нас е от екологични източници.

"Сони" избра София за кол-центъра си в Източна Европа

в. Дневник

Японската компания "Сони" открива във вторник в "Бизнес парк София" регионалния си кол-център, който ще обслужва потребители от 10 държави. Постоянната телефонна връзка ще бъде на разположение на клиенти от България, Босна и Херцеговина, Румъния, Македония, Словакия, Чехия, Словения, Сърбия, Унгария и Хърватия. В реално време ще се предоставя актуална информация за нови продукти, цени или промоционални програми, а също и за рекламации или проблеми, възникнали при доставката на стоките.

Безмитните оператори искат да работят до края на годината

в. Дневник

Безмитните оператори искат обектите им по сухопътните граници на страната да работят до края на годината, а не както предвиждат промените в Закона за безмитната търговия - три месеца от влизането им в сила. Предложенията са направени до финансовото министерство, откъдето засега няма коментар по тях. Причината за поискания по-дълъг преходен период е заради направените вече заявки пред дистрибутори и производители. Заради по-сложния технологичен процес цигарите например са предплащат за шест-осем месеца напред, обясни председателят на Асоциацията на безмитните оператори Радостин Генов. По думите му на поръчаните от българските оператори тютюневи изделия производителите слагат специален баркод, който указва, че тези продукти могат да се продават само на територията на България. По същия начин стои въпросът и с алкохола.

Румънец взел брега в Балчик

в. Стандарт

Инвеститор от Констанца ще развива бизнес с лодки в Балчик, пише румънският вестник "Котидианул", цитиран от агенция Фокус. Румънецът управлява фирмата "Ромнед Порт Оператор Констанца", която управлява плажовете в Мамая, Констанца, Ефорие. Наскоро бизнесменът наел и три хектара от плажа в Балчик. Кметът на Балчик Николай Ангелов остана изненадан от публикацията в румънската преса. "Няма такова нещо", категорично заяви Ангелов. Според него това е невъзможно, тъй като плажовете и водите у нас са изключителна държавна собственост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:08 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още