IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изтича крайният срок за отчет на партиите

Неотчелите се политически партии няма да получат удостоверение от Сметната палата, което им е необходимо, за да участват в избори

08:50 | 31.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Изтича крайният срок за отчет на партиите

Крайният срок, в който политическите партии са задължени да представят годишните си финансови отчети в Сметната палата, изтича днес, напомнят от палатата.

Финансовите отчети трябва да се представят на хартиен и електронен носител. Това задължение се отнася за всички регистрирани партии, които не са прекратили дейността си с влязло в сила решение на Софийския градски съд.

За да подпомогне партиите при представянето на отчетите, Сметната палата публикува образци на необходимите отчетни документи.

До 15 април палатата ще публикува на интернет страницата си представените от политическите партии годишни финансови отчети и декларациите към тях, както и наименованията на партиите, които не са подали отчети до 31 март.

При непредставяне на годишен финансов отчет глобата е от 1000 до 2000 лева.

При непредставяне или непредставяне в срок на финансовите отчети в Сметната палата политическите партии губят правото си на държавна субсидия до произвеждането на следващите избори за народни представители.

Неотчелите се политически партии няма да получат удостоверение от Сметната палата, което им е необходимо, за да участват в избори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:40 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още