IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Швейцарска компания придоби български дистрибутор на медни и оптични кабели

Reichle & De-Massari AG планира през следващите няколко години да инвестира в България и региона над 3,5 млн. евро

14:30 | 28.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Швейцарска компания придоби български дистрибутор на медни и оптични кабели

Българският дистрибутор на медни и оптични кабели, структурни кабелни системи и компоненти за структурно окабеляване ФриНет ЕООД става част от групата на швейцарския производител на решения за информационна и комуникационна инфраструктура Reichle & De-Massari AG (R&M), съобщиха от компанията.

Reichle & De-Massari AG планира през следващите няколко години да инвестира в България и региона над 3,5 млн. евро.

Швейцарската компания има дългогодишно партньорство с ФриНет и е сред основните доставчици на маркови структурни кабелни системи за българския пазар.

Добрата макро-икономическа обстановка в страната, бързото развитие на строителния бизнес, на ИКТ бранша и конкретно на сегмента на структурно окабеляване, както и доброто позициониране на ФриНет на пазара у нас са сред основните фактори, повлияли за споразумението между двете компании, се казва в съобщението.

Новото име на компанията ще бъде „Р и М България“ ЕООД. Тя ще оперира и в съседните на България страни - Сърбия, Македония, Гърция, Турция и Кипър.

ФриНет е дистрибутор с добавена стойност на медни и оптични пасивни компоненти и кабели за WAN, MAN, LAN, както и на оборудване и аксесоари за електрически и други слаботокови системи. Компанията е основана през 1995 г. и си партнира с международни производители, сред които освен Reichle & De-Massari, са испанската Cimabox S.L., италианската Magnoni, щатската Ideal Industries Inc. и др. Трите основни направления в дейността на ФриНет са внос и дистрибуция на структурни кабелни системи, комплексни решения и управление на проекти, сертификационни курсове и обучения.

Reichle & De-Massari, която е създадена през 1964 г. и днес има служители и офиси в 16 държави, инвестира годишно в развойна дейност над 7 млн. швейцарски франка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още