IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Миноритарните акционери в страната с обединяват в клубове

Проектът се организира от Асоциацията на инвеститорите с подкрепата на Европейската асоциация на миноритарните акционери

11:47 | 28.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Миноритарните акционери в страната с обединяват в клубове

Клубове на миноритарните акционери ще се организират в по-големите градове в страната, съобщи на среща с жуналисти Никола Йорданов от Асоциацията на инвеститорите, която е организатор на проекта.

„Идеята е във всеки град да се осъществи комуникация между хората, които се занимават непрофесионално с инвестиции в ценни книжа. Доказано е, че когато се обменят идеи между повече хора, резултатите в повечето случаи са много по-добри, а понякога надминават постигнатото от професионалните инвестиционни  мениджъри“, каза още Йорданов.

„Проектът се организира с подкрепата на Европейската асоциация на миноритарните акционери. В следващите два месеца ще се проведат срещи в няколко по-големи града на страната, за да се обособят групи от хора, които имат интереси в областта и които ще организират самите клубове по места“, заяви Йорданов.

Подобен модел на споделяне на опит и идеи между малките акционери е широко разпространен в САЩ и в някои европейски държави. По думите на Йорданов, когато непрофесионалните инвеститори са обединени в подобна организация, те по-лесно могат да защитават и своите интереси.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още