IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дъщерно дружество на Адванс Екуити придоби два интернет доставчика

Сделката добавя нови 1 200 абоната към клиентската база на Спиди Нет, с което тя нараства до 6 000 абоната

15:03 | 26.03.08 г.
Дъщерно дружество на Адванс Екуити придоби два интернет доставчика

Дъщерното дружество на Адванс Екуити Холдинг АД - Спиди Нет АД, придоби мрежите на два софийски интернет доставчика – „Релеф Нет” и „Ава компютърни продукти”, съобщиха от компанията.

Спиди Нет предоставя високоскоростен интернет през локални мрежи (LAN) на територията на София.

Сделката добавя нови 1 200 абоната към клиентската база на Спиди Нет, с което тя нараства до 6 000 абоната. Очакваните приходи от новите клиенти са близо 30 000 лв. на месец.

Мрежите са разположени в софийските квартали „Редута”, „Оборище”, „Сточна гара” и „Левски Г”, а с тяхното присъединяване Спиди Нет получава възможността да оперира на територията на 24 столични квартала.

В края на 2007 г. Адванс Екуити Холдинг АД придоби 50% от Спиди Нет чрез инвестиция от 1,34 млн. лв. в увеличение на капитала на компанията и ангажимент за предоставяне на подчинен срочен заем през следващите две години. Плановете на Спиди Нет са да участва активно в консолидацията на пазара за интернет доставки до крайни потребители през локални мрежи, който понастоящем е силно фрагментиран.

Паралелно с придобиванията, през първото тримесечие на годината Спиди Нет е реализирало проект по внедряването на изцяло ново оборудване за управление и контрол на мрежите си.

Спиди Нет притежава собствена опорна оптична мрежа (MAN) с дължина над 100 км на територията на София и има директна свързаност с всички големи доставчици на интернет в България. Плановете на компанията включват развитие и в посока увеличаване на асортимента от услуги, които тя предлага на своите клиенти, включително пренос на глас и цифрова телевизия.

Днес книжата на Адванс Екуити добавиха 2,78 на сто до 1,11 лева при изтъргувани 513 962 лота.

Свързани компании:

Адванс Екуити Холдинг АД (в ликвидация)(ADVE)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още