IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Шишеджам открива официално завършения си стъкларски комплекс в Търговище

Групата, която при старта на вложението преди три години обяви, че ще вложи 220 млн. долара в проекта, в момента изгражда и завод за автомобилни стъкла край Търговище

16:33 | 25.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Шишеджам открива официално завършения си стъкларски комплекс в Търговище

В присъствието на премиера на Турция Реджеп Таип Ердоган турската компания Шишеджам ще открие официално в четвъртък завършения си стъкларски комплекс в Търговище. От компанията обясниха за Investor.bg, че комплексът включва четири мощности за производство на стъкло – плоско, домакинско, обработено стъкло и огледала.

Изграждането на предприятието за огледала и различни видове преработено стъкло в комплекса приключи в края на 2007 г. То се използва като компонент при изработката на домакинска техника, душ кабини, врати, мебели и слънчеви колектори.

Групата, която при старта на вложението преди три години обяви, че ще вложи 220 млн. долара в проекта, в момента изгражда и завод за автомобилни стъкла край Търговище.

В началото на годината Красимир Кънев, директор „Човешки ресурси” в дружеството, обяви, че този завод вероятно ще започне производство тази есен. Предвидено е в него да бъдат наети на работа 320 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още