IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Обсъждат 2 варианта за концесия на пътническия терминал на видинския порт

Единият вариант е за отдаване на пристанището на концесия, като общината трябва да продаде на държавата своята собственост - речната гара

14:31 | 25.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Обсъждат 2 варианта за концесия на пътническия терминал на видинския порт

Два са вариантите за отдаване на концесия на пътническия терминал на пристанището във Видин, в който общината притежава собственост, съобщи кметът на града Румен Видов, цитиран от БТА. 

Пристанищният кей и цялата стена на брега на река Дунав до пътническия терминал са публична държавна собственост, като в тях се намира речната гара. 

Първият вариант е за отдаване на пристанището на концесия, като общината трябва да продаде на държавата своята собственост - речната гара, каза Видов. 

Вторият вариант е отдаване под наем за срок от 10 години на пристанището заедно с гарата, като всеки един от собствениците има възможност да отдаде своята част под наем след съответните преговори с наемателя. При този вариант общината ще запази собствеността си върху речна гара.

Кметът на града информира за резултатите от разговорите си в понеделник с министъра на транспорта Петър Мутафчиев, с когото са обсъдили и перспективите за възстановяване на летището във Видин, като според министър Мутафчиев темата към момента не е актуална.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още