IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Изготвянето на работния проект за Дунав мост 2 е във финална фаза

В началото на март беше завършено изграждането на „селището на строителите“ и приобектовата лаборатория

17:28 | 24.03.08 г.
Изготвянето на работния проект за Дунав мост 2 е във финална фаза
Ефективната работа по изграждането на втория мост в българо-румънския участък над река Дунав ще стартира след окончателното изготвяне на работния проект на съоръжението и утвърждаването му от инженера (консорциум на фирмите Ingerop и High-Point Rendel), съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта.

Изпълнителят на проектирането и строителството FCC вече е готов с плана за качество при проектирането и критериите за проектиране на мостовото съоръжение. Документацията е предоставена за одобрение на инженера.

Продължава работата по финализирането на техническия проект на моста и по-специално в частта за изграждането на фундаментите. Инженерът вече е съгласувал и хидравличния модел на моста, който е ключов фактор за безопасността и сигурността на съоръжението, уточняват от пресцентъра.

В началото на март беше завършено изграждането на „селището на строителите“ и приобектовата лаборатория. Осигурени са телекомуникационни връзки, електроснабдяване и водоснабдяване. До дни се очаква да бъде доставена лабораторната техника за проверка на качеството на строителните материали.

Изграденият бетонов център, който се намира на втората площадка, ще заработи до края на месеца и ще произвежда готови конструктивни елементи от стоманобетон. Площадката е разположена върху 1800 дка в Свободната икономическа зона Видин. Открити са 35 работни места за български граждани. Подготвя се и специално корабно гнездо за баржите, които ще превозват бетонните елементи до обекта.

В ход е строителството на нов транспортно-логистичен център, който ще осигурява поддръжката и експлоатацията на съоръжението. В същата сграда ще се намира и бъдещия информационен център. Планира се откриването му да бъде през месец октомври 2008 г.

Миналия месец министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви, че реалното строителство на моста Дунав мост 2 ще започне от април.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:25 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още