IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Free-float-тът на Петрол ще е над 10% след “нормализиране” на пазара

Петрол Холдинг ще върне на пазара акции от капитала на Петрол, за да отговори на изискването за търговия на сегмент Б на Официален пазар

10:03 | 22.03.08 г.
Free-float-тът на Петрол ще е над 10% след “нормализиране” на пазара
Петрол Холдинг АД, в качеството си на мажоритарен акционер в Петрол АД-София, е потвърдило готовност и желание да предостави на пазара акции на Петрол от портфейла си в такива количества, които да задоволят търсенето на пазарни нива и да доведат до повишаване броя на свободните акции в обръщение със стремеж поне 10% от емисията да стане притежание на миноритарни акционери, което да отговори на изискването на чл. 54, ал. 2, т. 2 от Правилника на БФБ-София.
 
Това съобщи Петрол Холдинг чрез новинарския бюлетин на БФБ-София. Продажбата на акции от капитала на Петрол ще бъде извършена при нормализиране на пазарните условия и при възвръщане на апетита на инвеститорите, се казва още в съобщението на Петрол Холдинг.
 
В четвъртък стана ясно, че Съветът на директорите на БФБ е поставил под наблюдение акциите на Петрол за срок от три месеца.
 
Мярката се налага, тъй като емисията на Петрол не отговаря на изискването за търговия на сегмент „Б“ на „Официален пазар“, а именно най-малко 10 на сто от капитала на дружеството да са притежание на миноритарни акционери, се казва още в съобщението.
 
Ако след изтичане на трите месеца емисията все още не отговаря на изискванията, Съветът на директорите на БФБ ще премести акциите на компанията на „Неофициален пазар“.
 
От 13 март емисията на Петрол вече не е в базата на SOFIX.
 

Свързани компании:

Петрол АД(PET)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:32 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още