IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Царевицата у нас остава по-скъпа от европейската, борсови сделки няма

В Европа през последните дни се наблюдава поевтиняване на царевицатад до 380 лв./т*

16:07 | 21.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Царевицата у нас остава по-скъпа от европейската, борсови сделки няма

Борсовите цени на пшеницата и царевицата запазиха нивата си и през тази седмица, като цените „купува” са съответно 450-500 лв./т* и 465 лв./т, съобщиха за Investor.bg от Софийската стокова борса (ССБ). След като предложената през миналата седмица на ССБ царевица при цена от 480 лв./т не намери купувачи, тази седмица предлагане няма.

Същевременно в Европа през последните дни се наблюдава поевтиняване на царевицата, като на борсата в Будапеща към днешна дата котировките (преизчислени в лв.) са 380 лв./т, докато пшеницата се задържа на цена от 555 лв./т.

На борсата в Чикаго зърното също поевтинява, като след рекордните си нива в началото на месеца, сега само за седмица цената на пшеницата падна с 90 долара/т до 363 долара/т, а традиционно евтината царевица е 200 долара/т.

Маслодайният слънчоглед на ССБ се търси при цена от 860 лв./т, докато в Будапеща за седмица той поевтиня с 50 лв./т и вече е 851 лв./т. Цената на нерафинираното слънчогледово олио на борсата в Ротердам, след слабия си спад, отново леко се повиши до 1880 долара/т към тази сутрин.

Напоследък на ССБ се наблюдава голям интерес към закупуване на българско неразфасовоно говеждо месо при цена от 4000 лв./т, но предлагане няма.

*Посочените цени в лева са без включен ДДС

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:28 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още