IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Монбат разпределя дивидент и увеличава капитала със собствени средства

На предстоящото ОСА ще бъде гласувано по проект за промени в устава, съгласно които Монбат да може да извършва обратно изкупуване на собствени акции

15:51 | 21.03.08 г.
Монбат разпределя дивидент и увеличава капитала със собствени средства
Управителният съвет на Монбат АД свиква редовно Общо събрание на акционерите на 16 май, на което ще се гласува за разпределяне на финансовия резултат за 2007 г., става ясно от съобщение на компанията, публикувано в „Бюлетин Investor.bg“.

Проектът за решение предвижда да бъде разпределен дивидент за акционерите в общ размер на 3,482 млн. лв. (17,85 стотинки на акция), а акционерният капитал да се увеличи със собствени средства от 19 500 000 на 39 000 000 лв. чрез издаване на 19 500 000 броя обикновени акции.
 
Акционерите ще гласуват за промени в устава, съгласно които Монбат да може да извършва обратно изкупуване на собствени акции до размера и при условията, регламентирани в ТЗ и ЗППЦК, както по решение на ОСА, така и по решение на УС за срок от по-дълъг от 18 месеца от датата на решението на съответния орган.

Ще се гласува и за промени в устава на Монбат, предвиждащи дружеството да може да издава обигации както по решение на ОСА, така и по решение на УС за срок от две години до размера от 6 000 000 лева. Целта на издаването на облигационната емисия ще може да бъде само за финансиране на инвестиционната програма на дружеството и/или придобиване на нови дружества, чийто предмет на дейност е свързан с производството и търговия на акумулатори, търговия с акумулаторен скраб, преработка на акумулатори и акумулаторен скраб.

При липса на кворум ОСА ще се проведе на 9 юни.

До края на 2009 г. Монбат ще инвестира 64,2 млн. лв. за увеличаване на капацитета на групата.

По-голямата част от планираните инвестиции за следващите две години ще бъдат изразходени през настоящата година – 39,2 млн. лв., а останалите 25 млн. лв. ще бъдат вложени през 2009 г.

Финансирането ще бъде осигурено с банкови заеми – до 16 млн. лв. и собствени средства, лизинг и/или корпоративен облигационен заем – останалите 48,2 млн. лв.

Днес акциите на Монбат се понижиха с 1,85 на сто до 25 лв. средна цена при изтъргувани 11 239 лота.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 29.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още