IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Медика очаква ръст от 16% в брутната консолидирана печалба за 2008 г.

Общият размер на предвижданите инвестиции за 2008 г. е 4 млн. лв.

11:35 | 21.03.08 г.
Медика очаква ръст от 16% в брутната консолидирана печалба за 2008 г.
Прогнозният брутен консолидиран финансов резултат за 2008 г. на Медика АД е печалба на стойност 1,8 млн. лв., което е с близо 16 на сто повече от печалбата за миналата година, става ясно от отчетите на компанията, представени от БФБ-София.

За 2008 г. се очакват приходи от продажба на продукция в размер на 14,9 млн. лв. или с 11 на сто повече в сравнение с 2007 г.

Инвестиционната програма на дружеството за настоящата година предвижда инвестиции за придобиване на досиета на генерични препарати, закупуване на ново производствено оборудване за лекарства и компреси, оборудване за производство на пара, изграждане на склад за медицински изделия и инвестиции на пазара, свързани с налагане на нови продукти.

Общият размер на предвижданите инвестиции е 4 млн. лв.

През 2008 г. и в бъдеще от Медика очакват цената на труда на енергоносителите и енергозависимите суровини и материали да нараства, което ще се отрази в увеличение на производствените разходи на дружеството. Намеренията на ръководството са това нарастване да се компенсира с повишаване на ефективността от използване на ресурсите чрез повишаване на квалификацията на персонала и внедряване на ново технологично оборудване.

Медика консолидира финансовите отчети на Медика Здраве ЕООД, в което притежава 100% от капитала, и дружеството КРЕ ООД, в което участието на Медика е 99,9 на сто.

До момента акциите на Медика губят 2,17% до 135 лева при изтъргувани 10 лота.

Свързани компании:

Медика АД(5MA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още