IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Искат отстраняване от Булгартабак на обвинения в укриване на данъци Лачев*

Според първоначалната информация обвинението срещу директора на холдинга е за укриване на данъци за 128 хил. лв.

14:00 | 20.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Искат отстраняване от Булгартабак на обвинения в укриване на данъци Лачев*
Повдигнато е обвинение за укриване на данъци на изпълнителния директор на "Булгартабак" Христо Лачев, съобщи БТА, позовавайки се на източници от Националната следствена служба.

Според първоначалната информация обвинението срещу директора на тютюневия холдинг е за укриване на данъци в размер на близо 129 хил. лева. Задълженията на Лачев са за 2004 г., 2005 г. и 2006 г.
 
По-рано днес той е бил разпитан в сградата на НСлС, където следовател му е повдигнал обвинението. След това Христо Лачев си е тръгнал, тъй като му е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 5000 лева.
 
По-късно от прокуратурата уточниха, че повдигнатото обвинение за укриване на данъци е заради недекларирани имоти на Лачев. Според информацията на прокуратурата Лачев притежавал имоти около София, в Сапарева баня, в Банско, както и на Черноморието, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Ангел Илиев. Илиев каза още, че държавното обвинение няма да поиска отстраняването на Лачев, тъй като престъплението, за което е обвинен, не е извършено в качеството му на длъжностно лице. 

По-късно днес обаче от икономическото министерство съобщиха, че министър Петър Димитров е поискал Надзорният съвет на „Булгартабак холдинг“ АД да отстрани Христо Лачев от поста на изпълнителен директор до приключването на наказателните производства срещу него.

Припомняме, че в началото на месеца зам.-градският прокурор Роман Василев заяви, че срещу Лачев има образувани две дела - за укриване на доходи и за присвояване.

През май 2007 г. прокуратурата и полицията атакуваха сградата на "Булгартабак" и започнаха изземване на документи във връзка с образувано дело за длъжностно присвояване в особено големи размери. При проверката не беше уточнена точна сума пари, а само беше оповестено, че става въпрос за милиони левове.
 
*Информацията е допълнена към 17.30 часа

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:13 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още