IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиции и риск. Как да ги управляваме по-добре?

Управлението на риска и стремежът към минимализиране на загубите и увеличаване на възможността за печалба ще е основната тема на поредната, седма, среща на Клуб Investor.bg

13:31 | 21.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Инвестиции и риск. Как да ги управляваме по-добре?
Едва ли има инвестиция, която да не е свързана с известен риск. По този въпрос анализаторите са единодушни, като това е и изречението, което начинаещите инвеститори най-често чуват като съвет, отправян им при навлизането на капиталовия пазар. Нерядко се оказва, че това е и поуката, която и по-опитни борсови играчи вадят в условията на падащ пазар.

Управлението на риска и стремежът към минимализиране на загубите и увеличаване на възможността за печалба ще е основната тема на поредната, седма, среща на Клуб Investor.bg, осъществявана с подкрепата на ОББ.

За това как да се научим да преценяваме рисковите фактори и какви стратегии да прилагаме, когато искаме да диверсифицираме портфейла си така, че да търсим максимална сигурност, гостите и членовете на клуба ще могат да попитат гостуващия лектор Пламен Пътев - международно признат и уважаван изследовател в областта на портфейлния анализ, портфейлния мениджмънт и корпоративния финансов мениджмънт.

Подготвената от него презентация е на тема “Най-добри практики при управление на риска. Ползата от регионална диверсификация”, като части от нея читателите на Investor.bg ще могат да видят филмирани няколко дни след срещата.

Присъстващите членове на клуба пък ще имат възможност да зададат лично своите въпроси по темата, за да получат представа и насоки относно управленските подходи при формирането и поддържането на “разумни” инвестиционни портфейли. Г-н Пътев ще дава отговори и на въпроси, свързани с конкретните реалности на българския капиталов пазар.

Дискусията по темата за високата доходност, премерения риск и възможните варианти при взимането на инвестиционни решения ще се проведе на 25 март, вторник, в хотел Арена ди Сердика. Заявка за участие можете да направите тук, а повече информация - да получите от Христо Петков (0898 711 719, h.petkov@investor.bg).

Свързани компании:

Инвестор.БГ АД(IBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:17 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още