IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Отпускат 1,2 млн. лв. за модернизация на трамваи в София

С парите ще бъдат модернизирани 9 или 10 мотриси от типа "Т6М - 700", Столичен електротранспорт има в електропарка си 53 мотриси от този тип

15:27 | 18.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Отпускат 1,2 млн. лв. за модернизация на трамваи в София
Общинското дружество "Трамкар" ще получи 1,2 млн. лв. от Специализирания общински приватизационен фонд за модернизацията на трамвайни мотриси на "Столичен електротранспорт", решиха общинските съветници от комисията по финанси и бюджет на Столичния общински съвет (СОС).

С парите ще бъдат модернизирани 9 или 10 мотриси от типа "Т6М - 700", обясни заместник-кметът по транспорта Велизар Стоилов, цитиран от БТА. "Столичен електротранспорт" има в електропарка си 53 мотриси от този тип.

Съветниците гласуваха и искане за становище за финансовото състояние на "Трамкар". Дружеството вече беше финансирано с половин милион лева преди Нова година за изплащане на заплатите на работниците, припомниха съветници. Освен това СОС гласува и искането на "Трамкар" за един милион лева овърдрафт от "Общинска банка" през февруари.

По последната информация от "Трамкар", представена пред комисията по транспортна инфраструктура на СОС, задълженията на дружеството към работници, доставчици и по неизпълнени договори към февруари са 3,5 млн лева.

Бившият изпълнителен директор на дружеството Христоско Вретенаров беше обвинен в длъжностно присвояване на 660 хил. лева.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 01.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още