IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ДАИТС ще свързва институциите ни с информационната система на ЕС

По този начин се въвеждат европейските изисквания за оперативната съвместимост и информационната сигурност между институциите

13:28 | 18.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
ДАИТС ще свързва институциите ни с информационната система на ЕС
Държавната агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС) ще осигурява свързаността на българските ведомства и институции с информационната система на Европейския съюз, заяви председателят на ДАИТС Пламен Вачков при откриването днес на годишната конференция на IDC Сема, посветена на информационната сигурност.

По този начин се въвеждат европейските изисквания за оперативната съвместимост и информационната сигурност между институциите. Това на практика означава, че ако едно министерство се свързва с институция на евросъюза, комуникацията ще минава през единна мрежова точка (sTESTA), за да се гарантира сигурността на информацията.

През 2008 година ДАИТС ще подпомага процеса на прилагане на технологиите за информационна сигурност в държавната администрация, каза още Пламен Вачков. Този процес ще започне с преглед на ведомствените системи и препоръки към администрациите.

Един от предстоящите ангажименти на ДАИТС е анализ на Закона за електронните съобщения във връзка със създадената нова институция Държавна агенция „Национална сигурност“ и нейните отговорности по изпълнение на разпоредбите на закона.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:35 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още