IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

ЕVN инсталира мобилни подстанции за 7 млн. лв. по Черноморието

Максималната мощност на всяка от тях може да достигне 15 мегавата

11:29 | 18.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
ЕVN инсталира мобилни подстанции за 7 млн. лв. по Черноморието
ЕVN България планира да инсталира за летния сезон две мобилни подстанции в района на Слънчев бряг и Созопол, като стойността на двете съоръжения възлиза на около 7 млн. лева, съобщиха от компанията.

От компанията очакват до 2010 г. потреблението на електроенергия в този туристически регион да се увеличи с около 130 мегавата спрямо 2006 г. За посрещане на силно завишената консумация на електроенергия по Черноморието от НЕК са планирани допълнителни подстанции в региона.

Стремежът на EVN е двете мобилни подстанции да бъдат пуснати в експлоатация преди началото на летния сезон. Максималната мощност на всяка от тях може да достигне 15 мегавата.

Подобен инвестиционен проект дружеството реализира през 2006 г., когато в района на Обзор бе инсталирана мобилна подстанция.

ЕVN Bulgaria ще вложи общо над 22,5 млн. лева за инвестиции и ремонти в района на Южното Черноморие през 2008 г., се казва още в съобщението.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:30 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още