IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крачка напред към борсовата продажба на фабриките в Пловдив и Стара Загора

Късно снощи е подписано споразумение между синдикатите и Министерство на икономиката за компенсациите на работниците в дружествата

10:26 | 18.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Крачка напред към борсовата продажба на фабриките в Пловдив и Стара Загора
По 30-36 хил. лв. компенсация ще получат работниците от цигарените фабрики в Пловдив и Стара Загора, които ще бъдат приватизирани през борсата, каза министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, съобщи Dnes.bg.

Той се позова на подписано късно снощи споразумение със синдикатите, според което работниците ще получат по 1,8 заплати за всяка прослужена година. Миналата седмица работещите в "Слънце Стара Загора-Табак" АД не приеха становището за начина на продажба на дружеството, тъй като не бяха съгласни с предложените компенсации от една и половина работни заплати.

Петър Димитров обясни днес пред Би Ти Ви, че продажбата на двете предприятия ще бъде максимално прозрачна. За първи път правим приватизация, при която няма социално напрежение, каза той.

За другите две дружества от Булгартабак Холдинг - в София и Благоевград, ще се търсят стратегически инвеститори, каза още министърът. Предстоят по думите му срещи с четири от големите в бранша.

Започнатите прокурорски проверки могат да доведат до уволнения и дори до подмяна на целия ръководен орган на холдинга, ако докажат, че има нарушения, заяви Петър Димитров.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:39 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още