IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Центровете за спешни повиквания готови за пробна работа до септември

Само в Пловдив не е намерено помещение за разполагането на центъра за спешни повиквания

14:27 | 17.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Центровете за спешни повиквания готови за пробна работа до септември
Шестте центъра от системата за спешни повиквания с телефонен номер 112 се очаква да бъдат готови за изпробване след септември, каза в Бургас вицепремиерът и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем, цитирана от БТА.

Телефон 112 ще започне да работи от 1 януари догодина, добави тя, като изрази надежда, че шестте центъра в страната ще са готови с ремонтите и оборудванията до края на тази година.

Само в Пловдив не е намерено помещение за разполагането на центъра за спешни повиквания, но се водят преговори с различни ведомства и министерства за предоставянето на подходяща сграда.

В София и в Русе ремонтите на помещенията са почти на привършване. В Бургас също ще има нужда от ремонт, но все още не се знае колко средства ще са необходими за него. Във Варна е намерена подходяща сграда, а в Монтана предстои възлагането на обществената поръчка за ремонт на помещението, каза Етем.

Забавеното въвеждане на единната система за спешни повиквания доведе до задействане на процедура по санкциониране на България от страна на Европейската комисия, стана ясно в началото на февруари. Старият ангажимент е бил тел. 112 да бъде въведен в цялата страна от 1 януари 2007 г. Тогава Емел Етем заяви, че правителството се надява да убеди ЕС, че закъснението ще бъде стопено до края на тази година.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още