IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОСА на Лесопласт ще решава за сключване на сделки със свързани лица

Става въпрос за сключване на сделки с Welde Gmbh и Deltawood Trading Limited, Кипър, първото от които притежава 76,67% от капитала на Лесопласт, а второто е собственик на 18,28 на сто от него

12:19 | 17.03.08 г.
ОСА на Лесопласт ще решава за сключване на сделки със свързани лица

Съветът на директорите на Лесопласт АД-Троян свиква редовно годишно Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството на 27 юни, на което ще се гласува по проект за сключване на сделки между Лесопласт и свързани с него лица, става ясно от съобщение, публикувано в X3 News.

Става въпрос за сключване на сделки с Welde Gmbh и Deltawood Trading Limited, Кипър, първото от които притежава 76,67% от капитала на Лесопласт, а второто е собственик на 18,28 на сто от него. Welde Gmbh е най-големият клиент на Лесопласт.

На събранието ще се гласува и по проект за овластяване на изпълнителния директор на Лесопласт за преоформяне на отпуснатия кредит от 625 хил. евро на сръбското „Пилана“-Ковин, във вноска за увеличаване на капитала на последното, което е дъщерно на Лесопласт.

Сред точките от дневния ред има проект за решение да не се разпределя дивидент за 2007 г. За миналата година неконсолидираната печалба на Лесопласт възлезе на 2 млн. лв. при 706 хил. лв. печалба за 2006 г.

До момента 21 акции на дружеството смениха притежателя си при средна цена 111,17 лева, което представлява спад от 7 на сто.

Свързани компании:

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:58 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още