IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Предлагат с до 12 на сто по-високи премии за тютюна от реколта 2007

Изкупената реколта от миналата година вече е окачествена и транспортирана за промишлена преработка в цеха на "Плевен - БТ" АД

09:29 | 14.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Предлагат с до 12 на сто по-високи премии за тютюна от реколта 2007
През следващата седмица правителството ще утвърди размерите на премиите за тютюневата реколта 2007- ма, съобщи изпълнителният директор на Фонд "Тютюн" Гюрсел Емин, цитиран от БТА.

Експертното предложение е те да бъдат по-високи с до 12 на сто в сравнение с предходната реколта и в зависимост от сортовите групи. След като бъдат одобрени от фонда, ще бъде направено всичко възможно те да бъдат изплатени в най- кратки срокове, каза Емин.

След като хасковската фирма "Аидатур", собственост на турския бизнесмен Фуат Гювен, купи за 6 млн. лв. "Кърджали-Табак" АД, за пръв път раздържавеното акционерно дружество няма да преработва в Кърджали изкупената реколта от миналата година. Тя вече е окачествена и транспортирана за промишлена преработка в цеха на "Плевен - БТ" АД в село Ясен. Също за пръв път няма и сключен нито един договор с производители на тютюн.

Основни търговски фирми на пазара за реколта 2008-ма в област Кърджали тази година остават "Сокотаб- България" АД, "Алайънс Уан Табако- България" и "Лийв Табако Михайлидис". В момента в регионалното звено на Фонд "Тютюн" в Кърджали се събират данни за сключените договори за този сезон.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:30 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още