IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Заводът за обработка на софийския боклук ще е в Хан Богров или село Яна

В началото на месеца са осъществени срещи с ръководството на Девня цимент във връзка с интереса им към приемането на гориво, произведено от столичните отпадъци

15:45 | 13.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Заводът за обработка на софийския боклук ще е в Хан Богров или село Яна
Като най-вероятни площадки за изграждането на завод за третиране на неопасни отпадъци и за депо за неопасни отпадъци или изграждане на завод и депо с по-малък капацитет, консултантът по управлението на отпадъците е посочил площадките в Хан Богров и село Яна, местността "Садината". Това беше съобщено на днешното заседание на Столичния общински съвет.

Консултантът предлага още при бъдещото управление на отпадъците да бъде избран един от четирите варианта - механично биологично третиране, механично биологично третиране с изработване на гориво, максимално производство на гориво с депо за инертни материали или пълно изгаряне на отпадъците с депо за пепелта.

В началото на месеца според информацията, предоставена на общинските съветници, вече са осъществени работни срещи с ръководствата на "Девня цимент" във връзка с интереса им към приемането на гориво, произведено от столичните отпадъци. На 10 март е имало среща с представители на Министерството на околната среда и водите, на Столичната община и на консултанта за процедурата по оценката на въздействието върху околната среда и за уведомлението за инвестиционното предложение за изграждането на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столичната община.

Направени са обществени поръчки за избор на консултант, който трябва да направи доклад за оценка на въздействието върху околната среда и комплексно разрешително за инвестиционното предложение за дългосрочно управление на битовите отпадъци на територията на Столичната община, както и за купуване на сепарираща инсталация за депото в квартал "Суходол".

Подписано е допълнително споразумение за организирането и прилагането на система за разделно събиране на текстилни отпадъци в 12 района на Столичната община - "Надежда", "Младост", "Овча купел", "Люлин", "Красно село", "Витоша", "Слатина", "Красна поляна", "Искър", "Кремиковци", "Студентски" и "Връбница".
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още