IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Кремиковци ще плаща сметките си към Булгаргаз, НЕК и БДЖ в срок до 15 дни

Поетите в декларация ангажименти ще се гарантират чрез акредитивни сметки в съгласувана между страните банка

12:44 | 13.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Кремиковци ще плаща сметките си към Булгаргаз, НЕК и БДЖ в срок до 15 дни
Ръководството и представителите на синдикатите на Кремиковци АД подписаха късно снощи декларация, с която гарантират, че ще заплащат всички текущи дължими суми на БДЖ ЕАД, НЕК ЕАД и Булгаргаз Холдинг ЕАД в срок до 15 календарни дни, считано от деня на възстановяване на пълния размер на услугите от страна на държавните дружества, съобщиха от Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ).
 
Ръководството на Кремиковци изрично е декларирало при разговорите с представителите на МИЕ, че ще се стреми да запази графика за изплащане на заплатите на работещите в дружеството.
 
Поетите в декларацията ангажименти ще се гарантират чрез акредитивни сметки в съгласувана между страните банка, с които да се обслужват директно задълженията на металургичния комбинат към неговите първокласни доставчици на услуги - БДЖ, НЕК и Булгаргаз.
 
След проведените технически консултации относно финансовите параметри на предложената схема, представителите на БДЖ, НЕК и Булгаргаз Холдинг са я подкрепили по принцип, съобщават още от МИЕ.
Предложението е съгласувано и с финансова институция, която ще гарантира плащанията към кредиторите. Схемата ще започне да функционира незабавно след откриването акредитивни сметки.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още