IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работниците в Слънце Стара Загора не приеха предложените компенсации

Работниците са готови да приемат предложение за компенсиране с по две заплати за прослужена година вместо с по една и половина

18:16 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Работниците в Слънце Стара Загора не приеха предложените компенсации
Работещите в "Слънце Стара Загора-Табак" АД не приемат окончателното становище на "Булгартабак холдинг" за начина на продажба на дружеството. Това е решението от общото събрание във фирмата, на което днес синдикатите представиха решението на ръководството, съобщи БТА.
 
Представеното решение включва компенсация от една и половина работни заплати за всяка прослужена година, но не повече от 20, запазване на лиценза за работа и приватизация през фондовата борса.
 
Лидерът на КТ "Подкрепа" във фабриката Радослав Бонев съобщи, че работниците не са приели предложения размер на компенсациите. Един от мотивите е, че в годините възнагражденията на работниците са били индексирани с процента на инфлацията.
 
От холдинга мотивират предложението с това, че фабриката не се закрива, а се продава заедно с лиценза за производство. Според синдикатите при продажба през фондовата борса Булгартабак ще получи максималната цена за предприятието.
 
Работниците са готови да приемат предложение за компенсиране с по две заплати за прослужена година. Това искане ще бъде предложено на Управителния съвет на "Булгартабак".
 
От своя страна работниците от Пловдив-БТ АД поискаха продължаване на преговорите с ръководството на Булгартабак. Очаква се фабриката да бъде закрита след решение на Министерството на икономиката и енергетиката. Служителите настояват за изплащането на компенсация от поне две заплати за всяка прослужена година в системата на холдинга. На днешното събрание работниците са били информирани за предложението от ръководството на холдинга за компенсации по заплата и половина за всяка прослужена година.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още