IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Одобриха над хиляда съкращения в системата на социалното министерство

Съкращенията са в изпълнение на правителственото решение за намаляване на служителите в бюджетната сфера

13:40 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Одобриха над хиляда съкращения в системата на социалното министерство

Правителството одобри намаляване на числеността в системата на Министерството на труда и социалната политика с 1072 души. За целта кабинетът прие промени в устройствените правилници на съответните ведомства.

Измененията предвиждат с 679 щатни бройки да се намали съставът на Агенцията за социално подпомагане, с 272 щатни бройки - на Агенцията по заетостта, с 67 - на ИА "Главна инспекция по труда".

Персоналът в Министерството на труда и социалната политика се съкращава с 15 щатни бройки, а в Държавната агенция за закрила на детето с 14.

С по 4 щатни бройки се намаляват служителите във фонда "Условия на труд", в Българо-германските центрове за професионално обучение (БГЦПО)- Пазарджик, Плевен, Стара Загора, а с 5 - БГЦПО в Смолян. Служителите на Националния център за професионално развитие, Социалноинвестиционния фонд, Агенцията за хора с увреждания и Националния институт за помирение и арбитраж се намаляват с по една щатна бройка.

Съкращенията са в изпълнение на правителственото решение за намаляване на служителите в бюджетната сфера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:04 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още