IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Карлово привършва парите от софийския боклук, ремонтите продължават

Правителството отпусна 17,5 милиона лева за 11 инфраструктурни и екологични проекта на общината срещу депонирането на 80 000 тона софийски отпадъци на карловското сметище през 2007

12:52 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Карлово привършва парите от софийския боклук, ремонтите продължават

От 24 март започват ремонтите на останалите 3 строителни обекта в Карлово, чието финансиране бе осигурено от държавата. Част от тях бяха стартирани в края на миналата година. Правителството отпусна 17,5 милиона лева за 11 инфраструктурни и екологични проекта на общината срещу депонирането на 80 000 тона софийски отпадъци на карловското сметище през 2007 г.

Обектите са: части от улиците  “Теофан Райнов” и “Ген. Заимов”, които влизат в републиканската пътна мрежа, и отсечката от подбалканския път І – 6 от изходите за София до изходите за Бургас и Пловдив. Те са разделени на 5 подетапа. Ремонтите ще стават по специален график, одобрен от общината, съобщи кметът Найден Найденов.

Ще се подменят водопроводи и ще се полага нова асфалтова настилка. Ще се сменят бордюри и, където се налага, ще се поставят нови тротоарни плочки и рампи. Ще се чистят и подменят при нужда и дъждоприемните шахти. Паралелно с ремонта на пътищата ще тече организацията на входно-изходните кръстовища на града като кръгови, които да облекчат трафика.

Малко след приключването на конкурса за определяне на изпълнител през миналата година, фирмата “Пътстрой пътища” ЕООД Пловдив фалира и бе изкупена от Корпоративна банка. Проведохме няколко разговори и от там ни увериха, че всичко ще бъде изпълнено в срок, каза кметът.

Фирмата изпълнител се е ангажирала да приключи с ремонтните дейности до средата на септември. Дотогава ще бъде в сила нова схема за организацията на автомобилното движение в града, която вчера бе одобрена от общината. Паралелно ще се попълват и дупки по останалите улици в Карлово.

Проблем ще бъде финансирането на работата, защото вече са изхарчени приблизително 12 млн. лв. от преведените от държавата 17,5 млн. лв. От остатъка от 5,5 млн. лв. липсват още 1,8 млн. лв, затова общината ще търси дофинансиране на проектите. Особено ще държим на качеството на ремонтните дейности и за целта ще има непрекъснати проверки, допълни кметът Найденов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:53 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още