IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Не се споразумяха за повечето стачни искания на служители на ЧЕЗ

Ефективна стачка може да започне до месец

12:34 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Не се споразумяха за повечето стачни искания на служители на ЧЕЗ
Синдикалните организации на КНСБ и на КТ "Подкрепа" не са се споразумели за седем от десетте стачни искания с ръководствата на "ЧЕЗ Разпределение-България" АД, съобщи председателят на стачния комитет Денко Ройдев, цитиран от БТА.
 
Работодателят е отказал подписването на тримесечен временен колективен трудов договор и премахването на дискриминацията в заплащането на работниците. Синдикатите ще призоват служителите на дружеството да не изпълняват извънреден труд и домашно дежурство, докато не се регламентира заплащането му.
 
В петък от 13.00 ч. в КНСБ се организира среща между синдикатите, представители на министерствата на икономиката и енергетиката, на труда и социалната политика и на Главната инспекция по труда.
 
На 19 март изтича седемдневният срок, в който трябва да бъдат сключени споразуменията за минимума на извършваните дейности. Ако исканията не бъдат изпълнени, на 19 март стачният комитет ще организира митинг пред Министерския съвет. Очакванията са повече от 1500 души да присъстват на него, каза председателят на Независимата федерация на енергетиците към КНСБ Божидар Митев.
 
Той уточни, че ефективна стачка може да започне до месец.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:13 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още