IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Ще охраняват Кремиковци с полиция

В момента заводът е без охрана, като според сигнали в икономическото министерство ежедневно се извършват кражби в отделните производства

12:15 | 12.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Ще охраняват Кремиковци с полиция

Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи Румен Петков, с което го моли да разпореди проверка по отношение на режима за охрана на територията на металургичния комбинат "Кремиковци" и при необходимост НС "Полиция" да осигури охрана на предприятието. Това съобщиха от Министерство на икономиката и енергетиката (МИЕ).

Повод за искането са постъпилите сигнали в МИЕ за „деяния на територията на "Кремиковци", имащи характер на криминални“.

Димитров посочва, че на разговори с представители на ръководството на предприятието и синдикалните организации нееднократно е бил повдиган и обсъждан въпросът с липсата на охрана в комбината и ежедневните кражби и липси, които се установяват от ръководителите на отделните производства.

Извършената проверка на икономическото министерство показва, че към настоящия момент не е подписан договор за охрана на "Кремиковци", а срокът на стария е изтекъл. Охраната на комбината се състои от няколко души, което е предпоставка за извършване на престъпления, се посочва в съобщението.

Петър Димитров настоява да бъдат взети незабавни мерки, като бъде извършена проверка на случващото се в комбината. В случай че се установи липса на охрана и опасност от осъществяване на криминални действия, министърът настоява да бъде разпоредено патрулиране и охрана на предприятието от страна на НС "Полиция".

По отношение на текущите задължения на "Кремиковци" ръководството на комбината все още не е представило график и гаранции за изплащането им, който да удовлетвори държавата и държавните дружества. От страна на МИЕ на ръководството на "Кремиковци" е предложено да подготви механизъм, който да гарантира текущото изплащане на заплатите на работещите и на задълженията към НЕК, "Булгаргаз" и БДЖ.

Ръководството на комбината предлага вариант, който генерира работа на загуба вследствие на неизгодни за завода договори за доставка на суровини и продажба на готовата продукция. По тази причина не можем да приемем механизъм, който предполага покриване на загубите на "Кремиковци" АД за сметка на държавата и на държавните дружества, се посочва в съобщението от МИЕ.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още