IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Булгартабак предлага продажба през БФБ на цигарената фабрика в Стара Загора

Холдингът предлага и по-големи компенсации за работещите във фабриката

18:32 | 11.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Булгартабак предлага продажба през БФБ на цигарената фабрика в Стара Загора

По-големи компенсации и приватизация през борсата предлагат от "Булгартабак холдинг" за цигарената фабрика в Стара Загора - една и половина работни заплати компенсация за всяка прослужена година, запазване на лиценза за работа и продажба през фондовата борса.

Това съдържа окончателното становище на Управителния съвет на "Булгартабак холдинг", предложено днес на срещата със синдикалисти от цигарените фабрики в Стара Загора и Пловдив. Това съобщи за БТА Владимир Вътев, синдикален лидер на КНСБ в "Слънце Стара Загора-Табак" АД.

Утре в старозагорската фабрика предстои ново Общо събрание от 10:00 ч. Ще предложим становището на холдинга на работещите в дружеството, за да разберем дали хората са съгласни с предложения начин на раздържавяване, каза още той.

Вътев припомни, че те очакваха бърза продажба на дружеството, изплащане на по-високи обезщетения от досега договорените в браншовия колективен трудов договор и запазване на лиценза и произвежданите марки цигари.

Свързани компании:

Слънце Стара Загора-Табак АД(SUN)

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още