IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Основната дейност на русенската „Дунавска коприна“ е преустановена

Допреди 15 години "Дунавска коприна" бе най-голямото предприятие у нас за производство на коприна

14:05 | 11.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Основната дейност на русенската „Дунавска коприна“ е преустановена

От Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Русе съобщиха, че при проверка на „Дунавска коприна“ АД експертите са установили, че дейността на основното производство на дружеството е преустановена.

Демонтират се тръбопроводите и горивните съоръжени, допълни екоекспертът Рени Петрова, цитирана от БТА.

Допреди 15 години "Дунавска коприна" бе най-голямото предприятие у нас за производство на коприна.

Молинажният цех на "Дунавска коприна" работи с непълен капацитет заради намаленото търсене на продукцията, уточниха от дружеството. В ход са процедури цехът за производство на естествена коприна да бъде отдаден на външна фирма. И сега голяма част от цеховете на "Дунавска коприна" е отдадена на други дружества.

През 2007 г. около 68 на сто от компанията станаха собственост на регистрирана в Панама фирма "Праймлайф корпорейшън". В предходните години "Дунавска коприна", в която мажоритарен дял имаше германската компания "Мюлер и синове", беше обявено в несъстоятелност, след което започна осъществяване на оздравителна програма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още