IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

За пореден път България оглави класация на евтини туристически дестинации

Страната ни е посочена като най-изгодна заради евтината бира, храна, настаняване и таксита

10:20 | 10.03.08 г.
За пореден път България оглави класация на евтини туристически дестинации

Когато след отпуск направим равносметка от изхарченото с кредитната карта, шокът може да е достатъчен, за да породи нужда от нова ваканция. Може би има решение... и то се казва България, пише британският Daily Mail.

При оценяване на ваканционните дестинации по показатели като климатични условия, разходи и качество на настаняване и цени на храни и напитки, страната ни се нарежда на първо място като най-добър избор за изхарчените пари като цяло.

Халба бира (около половин литър) в страната, която има чудесни плажове по черноморското крайбрежие, струва средно 49 пенса, пише вестникът. Двойна стая в тризвезден хотел с включена закуска е средно 45 паунда на вечер, обилен обяд или вечеря струва 7 паунда, Биг Мак – 1 паунд, а кратко пътуване с такси – 1,45 паунда.

На второ място се нарежда Мароко, като страната е особено привлекателна за тези, които обичат слънцето, защото има само 4 дни дъжд месечно. Туристите, които предпочетат Маракеш и други курорти в страната, могат да очакват да похарчат 51 пенса за халба бира, 50 паунда за подобна хотелска стая, 10,50 паунда за хранене, 1,48 паунда за бъргър и 2,80 паунда за такси.

Тунис, който предлага плажове и приключения в пустинята, е на трето място, следван от Египет на четвърто, Чехия (5-то) и Индия (6-то).

За сравнение, туристите ще платят доста повече за привилегията да отидат в Коста дел Сол, Южна Франция или италианската Ривиера, се посочва в статията.

Испания може и да е най-посещаваната, но се нарежда чак на 17-то място в проучването на Teletext Holidays. Халба бира в Испания струва средно 1,56 паунда, хотелската стая – 80 паунда, обяд или вечеря – 17,50, хамбургер – 2,25 и такси – 6,50 паунда.

Според данните на Асоциацията на британските туроператори Франция е втората най-популярна страна, а Италия – петата, но и двете са по-скъпи от Испания.

Според анализаторите най-евтината бира е в България, най-евтиният обяд или вечеря – в Чехия, най-изгодният Биг Мак пък е в Египет. Най-евтините стаи са в Карибите – по 25 паунда на вечер.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 05.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още