IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Авиобаза Безмер няма да се закрива

Капацитетът на базата в Безмер се запазва, запазват се и функциите на летището, което ще продължи да бъде използвано от военновъздушните ни сили

17:28 | 07.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Авиобаза Безмер няма да се закрива

Авиобаза Безмер няма да се закрива, заявяват в съобщение от Министерството на отбраната по повод зачестилите журналистически въпроси, свързани с бъдещето на авиобаза Безмер, както и с „публичните твърдения на представители на някои политически сили“.

В План 2015 е заложено авиобаза Безмер да премине на подчинение на база Граф Игнатиево с цел да се оптимизира командната структура, уточняват от министерството.

Капацитетът на базата в Безмер се запазва, запазват се и функциите на летището, което ще продължи да бъде използвано от военновъздушните ни сили.

„И в тази авиобаза, както и в цялата Българска армия, ще има трансформация на личния състав, но твърдението, че там ще останат „стотина души”, категорично не отговаря на истината. Военнослужещите в Безмер ще продължат да са в пъти повече от тиражираното в медиите предложение“, се казва в съобщението.

Българската армия няма чак толкова много летища, че с лека ръка да се отказва от авиобаза Безмер, в която са вложени и се правят значителни инвестиции, се посочва още в прессъобщението.

Безмер е едно от съоръженията, договорени за съвместно използване със сили на САЩ. До момента там са вложени 10 млн. долара американски инвестиции, вложения от 30 млн. евро са планирани и по линия НАТО.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:10 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още