IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Подписаха споразумението за подпомагане на млекопроизводителите

Сред основните договорености в споразумението са отпускане на целогодишна държавна субсидия за произведено и продадено качествено мляко за периода от 1 януари до 31 декември, както следва: краве и козе мляко - 0,20 лв./литър, за овче и биволско мляко - 0,

17:11 | 07.03.08 г.
Подписаха споразумението за подпомагане на млекопроизводителите
Споразумение за подпомагане и развитие на млекопроизводството в България подписаха министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил и представители на Националния млечен борд и Асоциацията на млекопроизводителите, съобщиха от пресцентъра на министерството.

Сред основните договорености в споразумението са отпускане на целогодишна държавна субсидия за произведено и продадено качествено мляко за периода от 1 януари до 31 декември, както следва: краве и козе мляко - 0,20 лв./литър, за овче и биволско мляко - 0,25 лв./литър.

Страните се споразумяха също за подпомагане за изхранването на животните на глава: за крава – 300 лв., за биволица – 320 лв., за овца – 40 лв., за коза –20 лв., както и за премахване на ограничението за горен праг в капиталовата субсидия до 150 хил. лв. от ДФ "Земеделие" за един земеделски производител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:48 | 12.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още