IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Дават 1,5 млн. лв. за подготовка на българско участие в изложение в Испания

Средствата ще бъдат предоставени на “Международен панаир” АД – Пловдив за подготовка, организация и координация на българското национално участие в световното изложение

14:42 | 06.03.08 г.
Дават 1,5 млн. лв. за подготовка на българско участие в изложение в Испания
Министерският съвет осигури 1,5 млн. лв. от централния бюджет за подготовката на страната за изложението Експо 2008 в Испания, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Средствата ще бъдат предоставени на “Международен панаир” АД – Пловдив за подготовка, организация и координация на българското национално участие в световното изложение.

През август 2006 г. правителството реши страната ни да участва в Експо 2008, което ще се проведе от 14 юни до 14 септември в испанския град Сарагоса. То ще премине под надслова “Вода и устойчиво развитие”.

Целта на участието ни е България да бъде рекламирана като туристическа дестинация с уникални водни ресурси и възможности за СПА и балнеотуризъм и да бъдат привлечени чуждестранни инвестиции, посочват от пресцентъра.

През миналата година от бюджета за подготовка за световното изложение бяха осигурени 1,3 млн. лв.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:26 | 13.09.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още