IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Здравноосигурителна каса Прайм Хелт АД получи лиценз

90% от капитала на дружеството е собственост на Прайм Хелт АД

11:29 | 06.03.08 г.
Здравноосигурителна каса Прайм Хелт АД получи лиценз
Комисията за финансов надзор е издала лиценз за извършване на дейност по доброволно здравно осигуряване на Здравноосигурителна каса Прайм Хелт АД, съобщиха от надзорната институция.

Здравноосигурителната компания ще предлага следните здравноосигурителни пакети: подобряване на здравето и предпазване от заболяване, извънболнична медицинска помощ, болнична медицинска помощ, услуги, свързани с битови и други допълнителни условия и възстановяване на разходи.

Основни акционери в дружеството са „Прайм Хелт” АД, притежаващо 90% от капитала, Спас Спасков с 5% и Пламен Китанов с 5%. Собственик на „Прайм Хелт” АД с 99,9% от капитала е Дора Праматарова.

Здравноосигурителна каса Прайм Хелт АД е с едностепенна система на управление, като в състава на Съвета на директорите влизат Спас Спасков – председател на СД и изпълнителен директор, Дора Праматарова – член на СД и Галина Ангелска – член на СД.

През септември миналата година фондът за доброволно здравно осигуряване Доброволна осигурителна мрежа – Здраве АД (ДОМ-Здраве) обяви, че възнамерява листване на БФБ-София.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:12 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още