IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Поръчките за IPO-то на Меком се подават до петък

Днес стартират три нови договрни фонда, на БФБ ще дебютират и книжата на ФИНИ АДСИЦ

08:28 | 04.03.08 г.
Автор - снимка
Създател
Поръчките за IPO-то на Меком се подават до петък
Днес, вторник, започва вторичната търговия с акциите на Фонд за инвестиции в недвижими имоти – ФИНИ АДСИЦ. Присвоеният борсов код на новото акционерно дружество със специална инвестиционна цел е FINI. Емисията на ФИНИ АДСИЦ е в размер на 650 000 лв., разпределени в 650 000 акции с номинал 1 лев.

Също днес е последната дата за прехвърлянето на правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Рой Пропърти Фънд АДСИЦ. Дружеството е издало 150 000 права, тъй като възнамерява да увеличи капитала си от 500 на 650 хил. лв. чрез издаване на 150 хил. акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.

През първия работен ден за седмицата ще бъде сложено началото на търговията с книжата на три нови договорни фонда. Това са ДФ Райфайзен Балансиран Доларов Фонд, ДФ Елана Долар фонд и ДФ Загора Финакорп Балансиран фонд. За търговия днес ще бъде въведена и облигационната емисия на ХипоКредит АД – София. Тя е в размер на 6 млн. евро, разделени в 6 хил. облигации, всяка с номинал от 1 000 евро.

Днес е последната дата за сключване на сделки в акции, даващи право на глас в предстоящото на 20 март Общо събрание на акционерите на Момина Крепост АД. За 14:00 часа днес пък е насрочено извънредното Общо събрание на акционерите на Елма АД, на което ще се избира нов експерт-счетоводител за одитиране на годишния финансов отчет за 2007 г. При липса на кворум събранието ще бъде отложено за петък, 7 март. Също днес е последната дата за записване на акциите от увеличението на капитала на русенското предприятие Петър Караминчев АД.

В сряда е последната дата, на която инвеститорите могат да придобият акции от Експат Имоти АДСИЦ, за да участват в предстоящото на 21 март Общо събрание на акционерите. В средата на седмицата можем да очакваме и месечните данни за дейността на Софарма АД, тъй като от дружеството са заявили готовност за обявяване на резултатите за предходния месец до 5-то число на настоящия.

Четвъртък е най-бедният на корпоративни събития ден от седмицата. През този ден е последната дата за записване на акциите от увеличението на две дружества – ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ и Софарма Билдингс АДСИЦ.

В петък, 7 март, е крайната дата на удължения срок за приемане на заявки за IPO-то на Меком АД. Публичното предлагане на книжата на компанията стана първото до момента в страната си с удължен срок на поръчките, като основната причина беше слабият интерес и падането на пазара. Новият проспект на Меком АД предвижда публичното предлагане да се счита за успешно, ако бъдат подадени поръчки за минимум на 2,5 млн. акции. Предишният вариант на проспекта предвиждаше IPO-то да се счита за успешно при записване на минимум 10 млн. броя акции. Компанията предложи максимум 10 682 800 броя нови акции при минимална емисионна цена 2,2 лева всяка.

През последния ден на работната седмица ще бъде сложен краят на търговията с правата, даващи възможност за увеличението на капитала на Доверие Обединен Холдинг АД. Броят на издадените права е 13 149 848, а акциите, предложени за записване, са 876 657, всяка с номинална стойност от 1 лв. и емисионна от 12 лв. Срещу всеки 15 права ще може да се запише една нова акция. Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 701 325 нови акции.

В петък е и последният ден за сключване на сделки с акции, даващи право на глас в предстоящото Общо събрание на акционерите на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, което трябва да се проведе на 25 март.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:46 | 29.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още