IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Димитров потвърди интереса на турска фирма към Кремиковци

Намирането на стратегически инвеститор на достойна цена се усложнява от поетите ангажименти, които ще се прехвърлят върху новия собственик

14:14 | 29.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Димитров потвърди интереса на турска фирма към Кремиковци
Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров потвърди пред журналисти в парламента информацията, че турска фирма проявява интерес към Кремиковци, съобщи БТА.

В отговор на въпрос относно заплатите на служителите в комбината Димитров посочи, че се прави всичко възможно текущите задължения да се прехвърлят към бъдещето. Той изрази притеснение от факта, че ангажиментите, които се поемат в момента, отново ще бъдат преадресирани към новия собственик на Кремиковци. Това утежнява намирането на стратегически инвеститор на достойна цена, допълни той.

Същевреемнно експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - София са установили, че са разписани необходимите мерки за организирано и безопасно спиране от експлоатация на доменните пещи в комбината, става ясно от съобщение на инспекцията.

По искане на РИОСВ е представен оперативен план за подготовка на спирането на доменна пещ номер едно, който отразява готовността на комбината за реагиране при възникване на рискова ситуация и недопускане замърсяване на околната среда.

Установено е още, че в Кремиковци са налице необходимите технически и технологични инструкции, при чието изпълнение следва да не се допусне аварийна ситуация и замърсяване на околната среда.

Проверката е по разпореждане на министъра на околната среда и водите Джевдет Чакъров заради информации по изказване на представители на синдикатите в комбината, че има опасност от спиране на доменна пещ заради липса на суровини, което създава екологични рискове.

Във връзка с критики относно бързината на приватизация на Булгартабак холдинг, министър Димитров заяви днес, че бързата приватизация изисква промяна на действащата стратегия за холдинга. Според него най-оптимистичните разчети предполагат срок от около 9 месеца.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:28 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още