IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Германски доставчик за автоиндустрията инвестира 7 млн. евро край Пловдив

Плановете са още към края на годината да бъде започнато производство на помощни кормилни помпи и части за вакуумни помпи

14:22 | 29.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Германски доставчик за автоиндустрията инвестира 7 млн. евро край Пловдив
Германският доставчик за автомобилната индустрия ixetic GmbH ще инвестира 7 млн. евро в строителството на завод в намиращата се край Пловдив индустриална зона Раковски, съобщават от Германо-българската индустриално-търговска камара.

Началото на изграждането на производствената мощност ще бъде дадено на 6 март, като в производството ще бъдат заети около 30 души.

Плановете са още към края на годината да бъде започнато производство на помощни кормилни помпи и части за вакуумни помпи.

От компанията отбелязват, че мястото за инвестицията е избрано заради близостта до заводите на автомобилните производители в Югоизточна Европа, благоприятното транспортно положение на автомагистрала Тракия, добре образованите и мотивирани специалисти и нивото на цената на труда.

ixetic GmbH е със седалище в Хамбург, Германия, като произвежда хидравлични и вакуумни помпи за автомобилната индустрия. Освен в Германия, компанията има производствени мощности и в САЩ, а от миналата година – и в Япония. Клиенти на предприятието са Audi, BMW, Daimler, Porsche, Renault, Toyota, Volkswagen и всички водещи производители на тежки и средно тежки камиони като Itec, Daimler и Volvo.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още