IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

С над 300 бройки намаляват щата на икономическото министерство

Постановлението ще влезе в сила от 1 април 2008 г.

16:44 | 28.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
С над 300 бройки намаляват щата на икономическото министерство
С 326 бройки ще се намали щатното разписание на Министерството на икономиката и енергетиката (МИЕ) и на второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към ведомството, съобщиха от кабинета.

Постановлението ще влезе в сила от 1 април 2008 г.

С него се изпълнява заложеното в Закона за държавния бюджет за 2008 г. изискване за намаляване с не по-малко от 12 на сто на числеността на служителите в системата на съответния първостепенен разпоредител с бюджетни кредити.

Правителството прие изменения и допълнения в Устройствения правилник на МИЕ. С 69 души ще се намали администрацията на министерството. В момента в нея работят 742 души.

С промените се прецизират и функциите на дирекциите "Сигурност на енергоснабдяването" и "Европейски фондове за конкурентоспособност".

Общо с 257 щатни бройки ще бъдат намалени всички администрации на второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на икономиката и енергетиката.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 30.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още