IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Световната банка: България е с отлични макроикономически показатели

Световната банка ще съдейства за повече отчетност от страна на министерствата към Народното събрание

16:13 | 28.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Световната банка: България е с отлични макроикономически показатели
България е с отлични макроикономически показатели, заяви директорът за Централна, Южноцентрална Европа и Прибалтийските страни в регион "Европа и Централна Азия" на Световната банка Орсалия Каландзопулос, съобщиха от Народното събрание.

Каландзопулос отговаря за програмите на 11 страни - България, Хърватска, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Тя е на първото си официално посещение в страната ни след поемането на поста.

Каландзопулос се е срещнала днес със заместник-председателя на Народното събрание Любен Корнезов, със заместник-председателя на Комисията по бюджет и финанси Мартин Димитров и с члена на Комисията по икономическа политика Сияна Фудулова.

При разговорите е било обсъдено изпълнението на стратегията на Световната банка за партньорство със страната за периода 2006-2009 година. Дискутирани са били въпросите за развитието на политиките за институционални реформи в социалните сектори и прилагането на проект на общинската инфраструктура.

По време на срещата тя е посочила, че страната ни е на второ място сред държавите от ЕС по хармонизиране на законодателството си с правото на Общността.

Световната банка ще съдейства за повече отчетност от страна на министерствата към Народното събрание и по-добро информиране на парламентарната институция за параметрите на големи инфраструктурни проекти, касаещи България, е станало ясно още по време на срещата.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:25 | 27.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още