IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полимери АД ще увеличава капитала си от 5,32 млн. лв. на 55,32 млн. лв.

Увеличението ще се извърши чрез издаване на 50 млн. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв.

16:10 | 28.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Полимери АД ще увеличава капитала си от 5,32 млн. лв. на 55,32 млн. лв.
На проведено днес заседание на Управителния съвет на Полимери АД е взето решение за увеличаване на капитала на дружеството от 5,32 млн. лв. на 55,32 млн. лв., чрез издаване на 50 млн. нови акции, всяка с номинална и емисионна стойност от 1 лв. Това става ясно от съобщение на дружеството до БФБ-София.

Ако до крайния срок на подписката не бъдат записани всички предложени акции, капиталът на Полимери АД ще се увеличи с размера на записаните и заплатени нови акции. Право да участват в увеличението на капитала имат лицата, придобили акции най-късно 7 дни след датата на обнародване на съобщението в "Държавен вестник".

Срещу всяка съществуваща акция се издава едно право, даващо възможност за записване на 9,39 нови акции. Когато записваното количество не е цяло число се закръглява към по-малкото цяло, когато след десетичния знак е число, по-малко или равно на 5 и се закръглява към по-голямото число, когато след десетичния знак е число, по-голямо от 5.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала, е ИП Авал Ин АД.

Днес с акциите на Полимери бе склюмена само една сделка с 35 броя на цена от 7,3 лв., или с 2,82% над предходната сесия.

Свързани компании:

Полимери АД(51P)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:21 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още