IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Няма нарушения с поръчките на Фонд Републиканска пътна инфраструктура

Това е цялостното впечатление от проверката на Инспектората на Министерство на финансите, която обхваща периода 1 септември 2006 г. - 31 януари 2008 г.

18:19 | 27.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Няма нарушения с поръчките на Фонд Републиканска пътна инфраструктура
Обществените поръчки във Фонд „Републиканска пътна инфраструктура”, възложени за изпълнение на „Биндер” АД, гр. Сливен, са проведени законосъобразно. Това е цялостното впечатление от проверката на Инспектората на Министерство на финансите, която обхваща периода 1 септември 2006 г. - 31 януари 2008 г.

Проверката включва общо осем на брой обществени поръчки – пет процедури, проведени в Областно пътно управление – гр. Сливен (ОПУ-Сливен), една процедура, проведена в ОПУ-Стара Загора и две процедури, проведени в ОПУ-Хасково, и приключи на 25 февруари.

Нито една от проверяваните процедури не е обжалвана по предвидения в Закона за обществените поръчки ред. Общата стойност на сключените договори за изпълнение с дружеството през проверявания период възлиза на 26,423 млн. лв. Съгласно справка, изготвена от фонда, разплатени до момента са 3,929 млн. лв.

Документите на поръчките са хронологично подредени, класирани по начин, който позволява бърза справка по тях, което говори за добра организация по провеждането и възлагането на обществените поръчки, се казва в съобщението на министерството.

В четири от петте обществените поръчки, възложени в ОПУ-Сливен, Биндер е единствен кандидат и други дружества не са подавали оферти за участие в процедурите. Липсата на множество кандидати и различни оферти при възлагането на проверяваните обществени поръчки не позволява сравнителен ценови анализ.
 
Сравняването на сходни елементи от предложенията за строително монтажни работи, както и техните цени при различни технически задания и в различни райони на страната не може да доведе до обективни и точни изводи.

Бившият изпълнителен директор на фонда Веселин Георгиев бе освободен от длъжността си от 4 февруари вследствие на корупционния скандал в ръководеното от него ведомство заради конфликт на интереси, тъй като се оказа, че много от конкурсите на фонда са спечелени от фирмата Биндер, която е собственост на брат му.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още