IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Подразделение на ThyssenKrupp с поръчка за 100 млн. евро от Лукойл Нефтохим

Uhde ще проектира и достави съоръжения за сероочистване на дизел и бензин за рафинерията в Бургас

17:43 | 27.02.08 г.
Подразделение на ThyssenKrupp с поръчка за 100 млн. евро от Лукойл Нефтохим
Немската компания Uhde GmbH, част от ThyssenKrupp AG, спечели на международен търг два договора от българската компания Лукойл Нефтохим Бургас АД за проектирането и доставката на съоръжения за сероочистване на дизел и бензин за рафинерията в Бургас, съобщават от компанията.

Рафиниращите мощности за производството на горива с ниско съдържание на сяра ще имат годишен капацитет от съответно 1,6 млн. тона дизел и 1,1 млн. тона бензин и се планира да започнат работа през 2009 г.

Двата договора са на обща стойност около 100 млн. евро, се посочва в съобщението.

Дейностите на Uhde ще включват проектиране, доставка на съоръженията, подкрепа при строителството, надзор и обучение на персонала.

Със съдържание на сяра по-малко от 10 ppm (части на милион) бъдещото производство ще отговаря на европейската директива за горивата в сила от 2005 г.

За последните седем години Uhde е проектирала и доставила съоръжения за пречистване на гориво с общ капацитет над 33 млн. тона бензин и дизел“, казва Хелмут Кнауте, член на изпълнителния борд на компанията.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още