IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеал Стандарт – Видима планира инвестиции от 6 млн. лв. за 2007-2008 г.

Идеал Стандарт Интернешънъл планира разширяване на присъствието си на българския пазар чрез навлизане в нови пазарни ниши

17:43 | 26.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Идеал Стандарт – Видима планира инвестиции от 6 млн. лв. за 2007-2008 г.
Около 6 млн. лева ще бъдат инвестирани в периода 2007 – 2008 г. в “Идеал Стандарт – Видима” АД, заяви на пресконференция днес Васил Кънев, вицепрезидент на Идеал Стандарт Интернешънъл за Източна Европа.

Събитието бе организирано по повод новото подобрено лого на водещия потребителски бранд Ideal Standard на мултинационалната компания Идеал Стандарт Интернешънъл. Въвеждането на новото лого е планирано да започне през второто тримесечие на 2008 г., а от средата на годината всеки продукт ще носи новия отличителен знак на бранда.

Компанията Идеал Стандарт Интернешънъл беше създадена след като инвестиционният фонд Бейн Кепитъл купи глобалния бизнес „Бани и кухни” от Американ Стандарт през ноември 2007 г.

Идеал Стандарт Интернешънъл планира разширяване на присъствието си на българския пазар чрез навлизане в нови пазарни ниши, сред които уелнес сегмента. Това съобщи днес Христо Караиванов, директор „Маркетинг и продажби“ за България.

Васил Кънев съобщи, че през 2008 г. в двете български предприятия на компанията – „Идеал Стандарт България” АД и „Идеал Стандарт – Видима” АД, ще бъдат инвестирани средства за подобряване на условията на труд и за технологични обновления. Според Кънев, в резултат на инвестициите може да се очаква до 10 процента ръст на годишното производство.

Кънев допълни, че се планира разширяване и на дистрибуционния център на компанията в Севлиево, който беше изграден съвместно с Биомет.

През тази година компанията планира да навлезе в Турция чрез създаване на съвместно предприятие на Идеал Стандарт Интернешънъл с местна фирма. Другите дестинации за разширяване в краткосрочен план са Русия, Украйна, Мароко, Египет, посочи Кънев. Той допълни, че целта е до 2012 г. Идеал Стандарт Интернешънъл да се превърне в лидер на пазарите във всички страни от Източна Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още