IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Холандия ни дава 350 хил. евро да се борим с бедствия и аварии

12:51 | 26.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Холандия ни дава 350 хил. евро да се борим с бедствия и аварии

Споразумение за предоставяне на 350 хил. евро на България за изпълнение на дейности в областта на бедствията и авариите бе подписано днес от министъра на финансите Пламен Орешарски и посланика на кралство Нидерландия Вилем Ван Ее, съобщиха от финансовото министерство.

Средствата са предназначени за разработване на Национална програма за защита при бедствия, разработване на планове за спасителни операции, създаване или актуализиране на териториалноустройствени, градоустройствени, строителни и други технически мерки с цел предотвратяване или намаляване вредните последици от бедствията и улесняване защитата на населението и др.

След подписването холандският посланик заяви, че половината от неговата страна е под морското ниво, така че много добре знае колко разрушителни за инфраструктурата могат да бъдат наводненията. Посланикът отбеляза, че за последните три години, съвместно с българското правителство, са успели да възстановят над 100 социални институции в България. Той допълни, че не всяко бедствие може да бъде предотвратено, „но трябва да сме сигурни, че имаме добра система за бързо реагиране и справяне с последствията от бедствията“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още