IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Медийният фестивал в Албена за първи път ще включва и конгрес

Конгресът ще даде възможност за участие на знакови фигури от бранша, както и възможност за активна международна комуникация на България

12:40 | 26.02.08 г.
Медийният фестивал в Албена за първи път ще включва и конгрес

За първи път тази година медийният фестивал в Албена – Mediamixx 08, ще има и конгрес, съобщиха организаторите на събитието на пресконференция днес.

Конгресът ще бъде „изнесен университет на медийната индустрия“, каза Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Българската организация за конгресен туризъм, която ще оглави новата част на фестивала. По думите й конгресът ще даде възможност за участие на знакови фигури от бранша, както и възможност за активна международна комуникация на България.

Конгресът е структуриран в три дни по три панела, като всеки от тях ще бъде с различен фокус. Така първият ден ще се проведе кръгла маса за реклама и PR на тема „Кое е най-силното оръжие за брандиране на дестинация?“, ще бъде обсъдена и креативността в рекламата, както и спонсорството. Вторият ден ще бъде посветен на инвестициите, като ще бъде организиран панел, на който ще се срещнат изпълнителните директори на водещи компании. През третия ден конгресът ще се фокусира върху телекомуникациите.

Тази година фестивалът ще има и нов партньор – Руди Кобза, председател на най-голямата рекламна групировка в Австрия, включваща Draftfcb Kobza, Lowe GGK и Alphaaffairs. Кобза ще бъде председател на консултативния съвет на Mediamixx. „Основното тази година е, че искаме повече съдържание и повече международни говорители и участници“, каза Кобза.

Дългогодишният директор на фестивала в Албена – Георги Кузмов, който се беше оттеглил от управлението му миналата година, се завръща за тазгодишното издание, като поема поста изпълнителен директор.

От 15 март сайтът на Mediamixx започва ефективно да работи, като сред нововъведенията ще бъде възможността участниците сами да качват в него материали, с които да се представят, съобщи Кузмов.

14-тото издание на фестивала ще се проведе от 4 до 8 юни в Албена. Вече има заявен интерес от медии и ключови фигури от редица страни от Централна и Източна Европа, както и от ОАЕ, Кувейт, Египет, Ливан, Австрия, Италия и други, уточниха организаторите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 28.08.22 г.
Най-четени новини

Коментари

Финанси виж още