IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Мобилните оператори подписаха процедурата за преносимост на номерата

До две седмици операторите трябва да въведат правила, по които ще се осъществява преносимостта на номерата

18:19 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Мобилните оператори подписаха процедурата за преносимост на номерата
И трите български мобилни оператора М-тел, Глобул и Вивател днес подписаха процедурата за преносимост на мобилните номера, съобщиха от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС).

Така те изпълниха задълженията си по приетите от КРС Функционални спецификации за преносимост на номерата в мобилни телефонни мрежи.

Страните са направили всичко необходимо, за да бъде постигнато компромисно решение между трите оператора в името на интересите на крайните потребители и документът да бъде подписан в срок, се казва в съобщението на комисията.
 
Според КРС и трите оператора са направили многобройни отстъпки с цел процедурата да бъде изготвена навреме и услугата да стартира в интерес на клиентите.
 
До две седмици операторите трябва да въведат правила, по които ще се осъществява преносимостта на номерата. Те ще бъдат отразени в общите условия за взаимоотношенията им с потребителите и ще могат да се прочетат в интернет страниците на трите компании.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още