IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Строителството на Дунав мост 2 започва от април

Има известно забавяне спрямо сроковете, но се очаква то да бъде наваксано и мостът да бъде пуснат по график

16:56 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Строителството на Дунав мост 2 започва от април
Реалното строителство на моста Дунав мост 2 ще започне от април, заяви на пресконференция министърът на транспорта Петър Мутафчиев.

Той поясни, че има известно забавяне спрямо поставените срокове, свързано с отчуждаването на имоти за прилежащата инфраструктура. Стремежът е обаче изоставането да бъде наваксано и мостът да бъде пуснат по график през 2010 г.

Стремежът на Министерство на околната среда и водите, от друга страна, е по цялото Черноморие да бъдат построени пречиствателни станции за отпадни води, каза министър Джевдет Чакъров. За целта правителството е отделило около 200 млн. евро, които ще бъдат предоставени на общините след представяне от тяхна страна на проекти.

До август следващата година се предвижда да бъдат закрити всички нерегламентирани депа за отпадъци. Вече е започнало строителството на девет регионални депа за отпадъци, а проектите на още 21 са готови и предстои стартирането им.

Във връзка с журналистически въпрос финансовият министър Пламен Орешарски каза, че е приключила проверката на одиторите във фонд “Републиканска пътна инфраструктура” и днес те са връчили предварителния доклад на ръководството на фонда.

След пет дни окончателният доклад ще бъде представен на Европейската комисия. По думите на Орешарски като цяло оценката на одитора е положителна и е констатирано, че пътните фирми, свързани с бившия изпълнителен директор на фонда Веселин Георгиев, не са използвали средства от еврофондовете.

Веселин Георгиев бе освободен от длъжността си от 4 февруари вследствие на корупционния скандал в ръководеното от него ведомство, както и в конфликт на интереси, тъй като се оказа, че много от конкурсите на фонда са спечелени от фирма на брат му.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:13 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още