IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Готвят промени в три икономически закона

Във връзка с големите инфраструктурни проекти държавата е осигурила през миналата година 3,43 млрд. евро, като 83 на сто от тях са усвоени

16:47 | 25.02.08 г.
Автор - снимка
Създател
Готвят промени в три икономически закона
Подготвят се промени в Закона за държавната собственост, Закона за концесиите и Закона за устройство на черноморското крайбрежие, каза премиерът Сергей Станишев на специална пресконференция с участието на няколко министри от кабинета.

На пресконференцията беше отчетено свършеното във връзка с програмата за изпълнение на инфраструктурни проекти от национално значение. Става въпрос за общо 188 проекта с обща индикативна стойност около 11 млрд. евро.

Реализирането на повечето от проектите е започнало преди 2005 г., а през миналата година са завършени близо една четвърт от тях. Във връзка с големите инфраструктурни проекти държавата е осигурила през миналата година 3,43 млрд. евро, като 83 на сто от тях са усвоени.

Одобрено е доизграждането на два лота от магистрала Струма съответно с дължина 16,8 км и 15 км, каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагазузов. От март стартира строителството на 4 лота на магистрала Марица с обща дължина 70 км.

Изготвят се работни проекти за строителството на 20 км от магистрала Хемус. До септември ще бъде проведен конкурсът за изграждането на части от магистрала Черно море.

Стремежът е до средата на следващата година да бъде изградена магистрала Люлин. В момента се водят преговори за осигуряване от страна на концесионера на финансиране на строежа на магистрала Тракия. Предвижда се до края на 2009 г. да бъде пусната в действие голяма част от участъка Стара Загора – Карнобат.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:08 | 02.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още