IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg

Белгийската EPIQ открива трети завод в Ботевград за 5,5 млн. евро

Компанията очаква оборотът й да нарасне до 162 млн. евро за тази година

16:59 | 21.02.08 г.
Белгийската EPIQ открива трети завод в Ботевград за 5,5 млн. евро
На 25 февруари белгийската компания EPIQ ще открие третия си завод в Ботевград на стойност 5,5 млн. евро, съобщиха от компанията.

ЕПИК Електроник Асембли ЕООД (EПИК EA) е най-голямата компания в групата EPIQ и е базирана в Ботевград, където вече има две производствено-административни бази. Групата има подразделения също и във Франция, Мексико, Чехия и Германия.

В България компанията присъства от 10 години. Към момента за EПИК EA работят над 2 500 служители.

EПИК EA произвежда електронни модули и високотемпературни сензори за измерване на вредните емисии на изгорелите газове от автомобилите. Продукцията е предназначена за автомобилната, битовата и индустриалната електроника, като сред клиентите й са General Motors, Ford, VW-Audi, Daimler AG, Tefal, Rowenta и други.

С увеличението на обема чрез новия завод се очаква оборотът на EПИК EA да се повиши с 30%. Прогнозата за 2008 година е за оборот от около 162 млн. евро, а за 2009 г. - 178 млн. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:47 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още